Linkbuilding: Sådan skaffer du backlinks

Det ligger lige til højrebenet: når folk søger på dit virksomhedsnavn, skal du eje hele side 1 på Google. Både fordi dine kunder søger efter information om dig, men også for at holde skidt væk. Lad os kigge nærmere på, hvad du kan gøre. OBS: mest for nystartede webshopejere og andre up and coming. Her får du lidt nemme tips til linkbuilding.

Nemme, men gode backlinks

Noget der slog mig forleden var, at på trods af at kundens website måske har fået en omgang søgemaskineoptimering, så er resten af nettet blevet forbigået. Det betyder altså, at selvom han ranker #1 på ‘brandnavn’, så er der yderligere 9 pladser på side 1 af Google, der ligger til fri afbenyttelse for konkurrenter og andet skidtfolk. Dem skal der styr på og det er, hvis du er forholdsvis lille på markedet, relativt simpelt i de fleste cases jeg har set.

Her er en hurtig guide til actions du kan tage for at få kontrol over side 1 vha. linkbuilding, når folk søger på din virksomhed. Det er hverken raketvidenskab eller nytænkning, men det virker for en nystartet webshop eller lignende nye virksomheder.

Simple linkbuilding-skridt

Herunder er en liste over konkrete tiltag du kan gøre, for at få bedre styr på resultaterne hos Google. Det er linkbuilding alle kan lave, men ikke desto mindre er her tale om virkelig stærke links, som konkurrenterne ikke umiddelbart kan kopiere.

 • Opret din virksomhed på Hotfrog.dk. Skriv en lang beskrivende tekst om din virksomhed, så der er noget guf for Google at komme efter.
 • Opret dig selv og din virksomhed på Startvækst.dk.
 • Opret din virksomhed på TwitterFacebook & Google+ og vær aktiv (jeg vil selvsagt anbefale, at du lægger en decideret social media strategi, men nu snakker vi udelukkende SEO & at du skal eje side 1). Du kan også gå all in og tilmelde dig på Youtube, Flickr, MySpace, Formspring og lignende.
 • Benyt dig af gæsteindlæg og optimér direkte på dit virksomhedsnavn og ikke keyword. Det giver naturligvis både et dejligt link til dit website, men ligeså vigtigt er chancen for en side 1 placering også god – såfremt du ikke spilder din tid med et gæsteindlæg på en ligegyldig blog. Gæsteindlæg er forresten det nye sort – links dine konkurrenter ikke kan kopiere. Få mere inspiration til anderledes linkbuilding her.
 • Kom på Amino og Amino Bizz.

Hvis du følger disse trin er der ingen tvivl om, at du vil være bedre stillet, når du får succes og konkurrenterne forsøger at skade dig. Alt er gratis og super-simpelt. Du kan naturligvis gøre meget mere, men jeg er jo heller ikke ude på at blive gjort arbejdsløs, så ovenstående må være enough for now 🙂

Få professionel hjælp til linkbuilding – kontakt mig nu!

 

 

Comments

 1. Hej Kristoffer. Rigtig fine tips. Jeg kendte ikke hotfrog før.

  Så tak.

 2. Hej Erik,

  Tak for din kommentar. Er glad for, at du kan bruge det.

  Vh,
  Kristoffer

 3. Københavns Vandski Klub says

  Hej,

  Vi er så småt ved at være færdig med vores side, og er begyndt at gå igang med link jagten.
  Har du nogle gode ideer til linkbuilding for en vandskiklub?

 4. Velinformerende hurtig artikel, me like 🙂

 5. Christopher Frydenlund says

  Vi er netop blevet færdig med vores hjemmeside og forsøger at få skabt mere trafik på siden. Dine tips har været en stor hjælp og vi fortsætter med at optimere. Der er mange på markedet for webshops og websites, så der går nok lidt tid endnu, før vi kommer frem på side 1.

 6. Tommy Mikkelsen says

  Hej..

  God og let artikel…

  Kom gerne med flere

 7. Kanon god artikel 🙂

  Jeg læser gerne flere fra din side.

 8. Tusind tak for informationen, der er da lidt at gå igang med 🙂

 9. Get-smarter.dk says

  Tak for en god artikel!! 🙂

  Håber der kommer flere ligesom den.

 10. Super fin artikel 🙂

  Mvh.

  Mynewart.dk

 11. bjørn frederiksen says

  god artikel, tak for hjælpen ! 🙂

Speak Your Mind

*