Vil du lave webshop? Start med affiliate

Rigtig mange iværksættere, unge som gamle, har en drøm om at starte en succesfuld online butik; en webshop. Før jeg fandt frem til min egen niche (rejser), har tanken om en webshop da også strejfet mig mere end en gang.

Faktisk har jeg en gang tidligere været noget nær ejer af en webshop. Det skete, da jeg på Amino faldt over en gut, der havde indkøbt et stort lager af kunstværker, men ikke havde tid eller lyst til at forsøge at sælge dem.

Han søgte derfor en initiativrig iværksætter, der kunne opsætte et website og tage sig af salget – mod en ret fin procentdel af salget. Herefter slugte jeg en masse bøger om e-handel, fik opsat noget der lignede en webshop og endte faktisk med at sælge et par malerier inden projektet løb lidt ud i sandet.

Meget fedt at være 18 år og sælge kunst på nettet 😀

Hvis jeg skulle starte webshop (igen)

På nuværende tidspunkt går jeg ikke med tanker om endnu en webshop – jeg satser benhårdt på mit arbejde som SEO konsulent og rejseblogger (bl.a. med mit nye site om rejser til Tyskland), men jeg følger naturligvis stadig med i iværksættermiljøet i Facebook-grupper og på f.eks. Twitter. Dér blev jeg ret inspireret af aarhusianske Tobias Ehligs tilgang til webshops.

Han har tidligere startet webshops med salg af kondomer og cykelhjelme (ikke på samme shop dog…) og er nu i gang med et nyt projekt – Festli.dk. Som du kan se, er der på nuværende tidspunkt “blot” tale om en klassisk affiliate-side.

festliTobias har dog større planer med siden, hvilket leder mig tilbage til, hvordan jeg selv ville gøre, hvis jeg skulle i gang med en webshop. I så fald ville jeg bruge præcis samme opskrift; arbejde koncentreret med nichen på et affiliate site igennem et stykke tid.

Jeg ville få trafik ind på siden ved hjælp af SEO og dermed få et indtryk af, hvor stor en volumen der er i den givne niche – ville det give mening at kaste sig ind i det store arbejde med at stable en god webshop på benene?

Udover den åbenlyse fordel ved nu at kende markedet, har jeg også et godt domæne, der allerede har gode placeringer i Google på mine vigtigste søgeord. Eksempelvis er føromtalte Tobias i gang med at optimere på søgeordet kostumer – et ret godt søgeord at ranke på, når han transformerer sit affiliate site til en webshop med udstyr til fester.

Den perfekte plan til succes… 🙂

Speak Your Mind

*