Affiliate websites ranker fortsat på Google

Google har i flere år gået benhårdt efter at ramme affiliate websites. Vi ser det bl.a. i rejsebranchen, hvor Google nu viser både hoteller og flybilletter.

Noget der naturligvis trækker besøgende (og mulige kunder), men der er fortsat en bid af kagen tilbage til hotel-sider og f.eks. rejseblogs som min egen Storbritannien.dk, der ranker fint ved søgninger på hotel og ferielejlighed i London.

Søgning på 'ferielejlighed i London'

Søgning på ‘ferielejlighed i London’

Udover i rejsebranchen ser jeg også tydeligt, at der fortsat er fin plads til affiliate-sider, når jeg arbejder med SEO og dermed overvåget forskellige nicher. Min gamle kammerat Klaus Bachmann driver eksempelvis siden Test-nu.dk, der, som navnet antyder, er en test-side, der anmelder diverse udstyr og linker til webshops. Test-nu.dk indtager eksempelvis en flot plads på side 1 ved søgning på ‘støvsuger test’, en søgning som jeg ved, der er ganske fine besøgende at hente på.

Google er stadig til at danse med, men mon ikke vi ser skruen strammes endnu mere overfor affiliate-sites. De mange skod-sider er heldigvis ved at være fjernet fra index, men jeg tror, at der vil være plads til gode affiliate-sites mange år fremover.

Speak Your Mind

*